KABAAL JUBILEUM VEUR DE BAKKER GROOT SUCCES
Vijfduizend festival bezoekers beleven heerlijke muziekdag in centrum Bathmen

Afgelopen zaterdag stond het centrum van Bathmen in het teken van het 35-jarig jubileum van rockband Kabaal. Kabaal heeft voor deze verjaardag een eigentijds festival in het leven geroepen. Zo’n 5000 duizend bezoekers genoten op Veur de Bakker van diverse bands en acts.

Deze muziekdag begon al meteen met kwaliteit van de bovenste plank. Erwin Nyhoff, o.a bekend van The Voice of Holland, opende met z’n one-man-show het festival met covers van oa. Bruce Springsteen en The Beatles. Hij werd opgevolgd door de jonge hardrockers van Gust uit Dijkerhoek. Ook gaven artiesten als Harten 10, Jacques Herb en Ronnie Ruysdael het beste van hun kunnen en het publiek uitte dat in lange polonaises en meezingpartijen.

Ondertussen konden de bezoekers ook genieten van Virtual Reality, streetfood en straattheater. Ook kleine festivalvierders konden zich goed vermaken in oa een draaimolen en een springkussen.

Høken met de Heinoos betraden met hun Normaal-cover show vervolgens het podium als één van de drie headiners en dienden goed als opwarmer van Kabaal.

Het hoogtepunt van de avond waren uiteraard de rockers van Kabaal. Met een verrassend intro en een overweldigde lichtshow met fraaie projecties op het videoscherm, gaf Kabaal misschien wel de show van hun leven. Het optreden was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Kabaal had speciaal voor deze avond haar muziekvrienden uitgenodigd zoals Wimken van Diene, bassist van de Achterhoekse boerenrockgroep Normaal en Erik Hulzebosch. De uitsmijter kwam van feestband The Euros.

De organisatie mag terugkijken op een zeer geslaagd evenement zonder incidenten. Zij sluiten een volgende editie dan ook niet uit

Erwin Nyhoff opent Veur de Bakker!

Hij stond op Pinkpop, was finalist bij The Voice of Holland en morgen staat hij op het grote podium van Veur de Bakker! Erwin Nyhoff, de man met gitaar en een gouden strot waar menig zanger jaloers op is!

We zijn erg trots dat Erwin Nyhoff Veur de Bakker 2018 komt openen! “Come on up for the “Bakker”…”

De begintijden zijn hierdoor gewijzigd:
16.00-16.30 Erwin Nyhoff
16.45-17.30 Gust

(Helaas is Reeperbahner Stimmungsmacher genoodzaakt om het optreden op Veur de Bakker wegens persoonlijke omstandigheden te cancellen.)


Ook pinnen op Veur de Bakker is mogelijk!

Ook pinnen op Veur de Bakker is mogelijk! De pinautomaat bij Rabobank is dan wel verdwenen maar bij Veur de Bakker kan je gewoon pinnen. Handig, veilig én snel!


Limited Veur de Bakker merchandise

Altijd al een Kabaal shirt willen hebben of een uniek Veur de Bakker t-shirt? Grijp jouw kans en wees er snel bij want op=op!

Speciaal voor Veur de Bakker hebben we op zaterdag 26 mei limited Kabaal & Veur de Bakker merchandise verkijgbaar op het festivalterrein.

Op het festivalterrein is een speciale Merchandise stand ingericht waar ! Wat moj dan? Dit moj!


Heerlijk streetfood op Veur de Bakker

Wat is een festival zonder lekker eten? Precies! Naast het gevarieerde muziekprogramma én straattheater, kun je genieten van heerlijk streetfood op Veur de Bakker.

Diverse foodtrucks en lokale cateraars zorgen ervoor dat je geen honger hoeft te hebben tijdens het festival.

Van een heerlijk frietje met een snack, een hamburger, spare-ribs, pizza, broodje shoarma, een lekkere ouderwetse gehaktbal, braadworst of hotdog tot een broodje pulled duck, verse haring, paling of kibbeling. Het is allemaal aanwezig op Veur de Bakker.

En onder het genot van diverse koffies en thee, kun je daarna even heerlijk genieten van de zonsondergang.

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken kun je simpel en snel betalen met onze Veur de Bakker-munten!

Eet smakelijk alvast!


Gemeente Deventer steunt festival Veur de Bakker

Het evenement, georganiseerd door Kabaal, krijgt ondersteuning uit het fonds Cultuur en Economie van de Gemeente Deventer. “Het dorpsfestival Veur de Bakker is een laagdrempelig publieksevenement én van cultuur en economisch belang voor Bathmen”, aldus Gemeente Deventer.

Kabaal is de Gemeente Deventer zeer erkentelijk met de toekenning en medewerking.

SPECIAL GUEST: Erik Hulzebosch

Naast Wimken van Diene mogen we ook Erik Hulzebosch bekendmaken als special guest! Regelmatig komen we deze sympathieke Gramsberger tegen ‘on tour’. Tijdens het 25-jarig bestaan van Kabaal, destijds gevierd in EnjoyBoode, was Erik ook al één van de smaakmakers.

Erik was voor zijn deelname aan SBS6’ So You Wanna Be A Popstar natuurlijk vooral bekend als schaatser. Tot zijn 15e was hij al winnaar van zo'n 300 fietscrosswedstrijden. Hij kwam toen, als jochie, al vaak op tv. In 1987 maakte Erik zijn marathondebuut en in 1996 bereidde hij zich helemaal voor op de Elfstedentocht. Zo kluunde hij in de weilanden bij Gramsbergen en trainde hij op natuurijs in het donker.

Dat Erik ook een goede zanger is, heeft hij in de loop der jaren ruimschoots bewezen. Hij had begin 1997 zelfs de grootste carnavalskraker op zijn naam. Wie zong destijds niet het nummer ‘Hulzebosch’ mee?

Erik Hulzebosch brengt samen met Kabaal enkele nummers ten gehore waar nog lang over nagepraat zal worden. Don’t miss it! Zaterdag 26 mei, centrum Bathmen. De toegang is gratis!


SPECIAL GUEST: Wimken van Diene

Niet zo lang geleden stond hij met zijn vrienden van Normaal in een uitverkocht GelreDome. Op 26 mei staat hij met de mannen van KABAAL op Veur de Bakker. 

Wimken van Diene, pseudoniem Willem Terhorst, was de vaste bassist van de Achterhoekse band Normaal. Hij maakte sinds midden 1975 deel uit van de band.

Wimken van Diene is een goede vriend van Kabaal. Hij staat dan ook regelmatig, al sinds de jaren ’90, met hen op het podium. Kabaal en de organisatie van Veur de Bakker zijn zeer vereerd dat deze Achterhoekse rocker enkele nummers komt meespelen. Mis dit niet! Zaterdag 26 mei, centrum Bathmen!


KABAAL & Friends

Zaterdag 26 mei a.s gaat het allemaal gebeuren. Veur de Bakker, midden op de Brink in ons eigen dorp ‘Battum’. 

Er wordt ‘in de wandelgangen’ nu al gesproken over een legendarische dag-en avond die bestaat uit de beste muzikale acts uit Nederland, gekkigheid, vermaak voor jong en oud en eettentjes waar je heerlijk kunt eten. Het 35-jarig bestaan van Kabaal wordt groots aangepakt. Dit bijzondere jubileum willen wij samen met jullie én onze muziekvrienden vieren. 

We hebben voor deze dag speciaal enkele van onze muziekvrienden uitgenodigd, die we in ons 35-jarig bestaan ‘on the road’ hebben mogen ontmoeten. Wie dat zijn? Ja, dat is voor jullie een vraag en voor ons een weet! De special guests houden we nog even geheim maar we weten zeker dat jullie hen allemaal kennen want zij zijn namelijk hééél beroemd in de Benelux.

Zaterdag 26 mei; doar moi-j bie wèhn!


Keizer van het levenslied Jacques Herb naar Veur de Bakker

De Veur de Bakker line-up trein blijft maar ‘deurdonderen’. De toestroom van artiesten en bands lijkt geen grenzen te kennen. We mogen jullie mededelen dat Jacques Herb ook acte de présence komt geven op 26 mei a.s.

Een optreden van Jacques Herb laat zich niet in een paar woorden omschrijven. Een feest der herkenning! Met zijn vele bekende meezingers, schlagers, rock & roll en polonaises maakt hij op ieder feest steeds weer een onvergetelijke avond. Jacques Herb staat voor gezelligheid, professionaliteit, interactiviteit maar bovenal……kwaliteit. 

Jacques deed mee aan diverse talentenjachten en uiteindelijk won hij in 1970 de ‘Posthoorn Talentenjacht’ in het Scheveningse Kurhaus. De finale werd door de AVROTROS op de televisie gebracht en toen Pierre Kartner Jacques Herb zag en hoorde, contracteerde hij hem meteen. Jacques Herb's eerste single "De Toreador" kwam direct binnen in de hitparades van de toenmalige zeezenderpiraten. Een jaar later, in juni 1971, kwam de grote doorbraak voor Jacques Herb met het lied ‘Manuela’, die na 2 maanden niet alleen Goud maar ook Platina werd (voor meer dan 250.000 verkochte singles). 

Wie kan volgens jou het best ‘Een man mag niet huilen’ zingen?


Ook artiestenduo Harten 10 present op Veur de Bakker!

De organisatie mag wederom met trots een nieuwe act bekendmaken. Het populaire Nederlandse duo Harten 10 komt naar Veur de Bakker. 

Het duo, dat bekend werd door nummers als ‘Liefde maakt Blind’, ‘Wat is mooier’ en ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’, komt op zaterdag 26 mei een flinke slinger aan het muziekrad geven. 

Begin 2015 was Harten 10 te zien in het SBS 6-programma Bloed, Zweet en Tranen met hun eigen nummer ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’. Dit optreden was een schot in de roos want binnen twee uur na uitzending stond ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’ al op nummer 87 in de iTunes Top 100.

Harten 10, bestaande uit Tineke & Martien uit Dalfsen, hebben in piratenland inmiddels een enorme fanbase opgebouwd, al geven zij de laatste tijd hun nummers steeds meer een flinke tik richting de Nederpop. Met producer Edwin van Hoevelaak in het team, timmert Harten 10 lekker aan de weg met hun eigen sound. Keer op keer weten zij de mensen te verrassen en positief te verbazen. 

Met wie laat jij je verrassen op 26 mei ‘veur de bakker’?


De haringen uit de tent met The Euros!

The Euros mogen met recht de drie musketiers van het feestcircuit genoemd worden. Verrassender, muzikaler en enthousiaster dan ooit tevoren: The Euros spelen de haringen uit de tent en komen er lachend mee weg. En gelachen wordt er! Ze zijn de garantie voor een brute show, volgeramd met meer dan 120 superhits uit heden en verleden en dat alles verpakt in de meest eigenzinnige medleys en mash-ups.

The Euros staan te trappelen om jullie harten te veroveren. Volledig uit je dak gaan is een vereiste. The Euros brengen een absurde en energieke show in een uniek decor waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, de vlammen en de confetti je om de oren vliegen! 

En, wat ook goed geregeld is; je hoeft geen ‘euros’ te betalen om binnen te komen want Veur de Bakker is op zaterdag 26 mei gratis toegankelijk. 


Ook The PianoHouse van de partij op zaterdag 26 mei!

Naast Høken met de Heinoos en Ronnie Ruysdaelis ook de ultieme topband The PianoHouse van de partij op Veur de Bakker!

Deze band is voor jong en oud met een totaal ander smaakje. De bandleden van The PianoHouse hebben maar één doel: met z’n allen een supergaaf feest bouwen. Iedereen die van soul, pop en rock ’n roll houdt, zal zich op en top met deze rasmuzikanten vermaken. 

Geweldige live artiesten op gitaar, piano, blazer, samples en drums laten je de swingende pop en rock van toen en nu op een totaal andere manier beleven. Naast de bekende klassiekers als o.a. The Pianoman, Hit The Road Jack en Proud Mary deinzen ze niet terug om jou te laten swingen op Beyoncé, Prince, Michael Jackson, Black Eyed Peas, Coolio en de King of Rock ’N Roll! 

The Pianohouse is de kameleon in muziekentertainment. Jij bepaalt wat zij spelen. Zelf zingen op het podium? Dansen op de vleugel? Alles kan, alles mag.

Op zaterdag 26 mei a.s. is Veur de Bakker ‘the place to be…’


Het dak eraf met Gust!

We mogen wederom een nieuwe naam toevoegen aan de line-up! De kerels van Gust uit Dijkerhoek hebben van de organisatie toestemming gekregen om het Veur de Bakker-dak eraf blazen! 

Gust is onvervalste Rock ‘n Roll! Een vette rockshow zonder poespas. ‘Vief keals’ die met veel plezier staan te knapp’n op het podium! Dat is wat hen uniek maakt. Zij brengen voor jullie classic rock, moderne rock en dialectrock maar uiteraard ook de leukste meezingers en countrynummers. 

Het repertoire van Gust is erg divers. Nummers van o.a. Golden Earring, Dire Straits, Thin Lizzy, Iron Maiden en Metallica zullen op zaterdag 26 mei niet vergeten worden. Hell ain’t a bad place to be! 


Polonaisekoning Ronnie Ruysdael naar Veur de Bakker!

Een optreden van Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, is altijd weer een verrassing. Hij weet overal het publiek in de polonaise te krijgen, heeft steeds zijn koffer vol vlaggetjes, kaartjes, stickers of wat dan ook en het is altijd zo dat het publiek met een glimlach op het gezicht naar huis gaat. 

Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zal zijn excentrieke tanden in het Veur de Bakker-publiek zetten en niet loslaten voordat iedereen ‘een gaatje in z’n knetter’ heeft.

Sinds de opsplitsing van De Sjonnies in januari 2010 treedt Ronnie als solo-artiest op in heel Nederland. In zijn glimmende outfit en voorzien van bakkebaarden en gouden tanden zingt hij met zijn eigen onvervalste stemgeluid zowel de oude Sjonnies-hits ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Roos in je blonde haren’, 'de Bostella' en ‘Zwemmen zonder slip’ als ook zijn latere nummers, waaronder ‘Eet veel bananen’, ‘Ayayayay’, 'Friet met Mayonaise' en 'De koning van de Polonaise’. 

Met wie ‘dans jij de hele nacht?’


Stimmung met Reeperbahner Stimmungsmacher!

Ook de Reeperbahner Stimmungsmacher zijn vastgelegd voor de 1e editie van Veur de Bakker.

De bandleden die beter bekend staan als Martijn zum Wolthaus, Arno von Moatman, Diederik von Schnorrewinz, Rico von Tschwenhaar en Heinz aus der Wasserecke brengen een wel heel speciale parodie op de schlagermuziek. Nummers als "Wodka und 'ne Snalle", "Fiësta Mexicana" en kaskraker "ein Festival der Liebe" klinken in de Reeperbahner-versie als nooit tevoren. 

Naast de Duitse nummers is het "Reeper"-toire sterk uitgebreid met andere bekende Engels- én Nederlandstalige krakers zoals bijvoorbeeld Elvis, AC/DC, Johnny Cash, Boudewijn de Groot en Boh Foi Toch. Uiteraard allemaal uitgevoerd in de legendarische en beruchte "Reeperbahner" versie. 

Jetzt geht's los am Samstag 26. Mai!

Reeperbahner Stimmungsmacher

Johnny & the Gangsters of Love toegevoegd aan de line-up!

De volgende naam die de organisatie met trots bekend mag maken is Johnny And The Gangsters Of Love. Deze band staat in heel Nederland bekend als ‘the fastest Rock ’n Roll band on the Road’. 

Als je in de zomer wel eens een terrasje pakt in Amsterdam of omstreken is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met Johnny & the Gangsters of Love. De band maakt de stad onveilig met zijn rock-’n-roll optredens vanuit de blauwe Chevrolet Impala. De band is steevast ‘op de vlucht voor de politie’.  These boots are made for walkin’ is regelmatig onderdeel van het repertoire en een optreden is altijd een bliksembezoek.

Deze drie rockers zullen de boel bij Veur de Bakker vanaf hun Amerikaanse slee op z'n kop zetten. Look out! Because they're always around..

Johnny & the Gangsters of Love

Høken met de Heinoos vastgelegd!

De eerste naam die zal schitteren op het Kabaal-35 years festival Veur de Bakker is bekend. De organisatie is erin geslaagd om de populaire act Høken met de Heinoos vast te leggen. 

Onder het motto ‘Høken met De Heinoos’ nemen de mannen van The Heinoos de Normaal-fakkel over met hun Veldtocht 2.0, een ouderwetse tour langs de feesttenten. De megatent van Veur de Bakker in Bathmen zal in deze veldtocht dan ook niet ontbreken. The Heinoos zijn klaar om Normaal te doen!

Noteer in je agenda, mocht je dit nog niet gedaan hebben. Zaterdag 26 mei as. olderwets høken, brekk’n en angoan veur de bakker!

Høken met de Heinoos

Aftrap tijdens Battumse Kermis

De Battumse Kermis was een mooi momentje om de officiële aftrap te geven voor Veur de Bakker! Kabaal heeft er in elk geval zin in en heeft de aftrap afgelopen weekend uitgebreid gevierd!


Meten is weten!

We gaan midden in het centrum van Bathmen een grote festivaltent plaatsen, maar zal dat wel passen? Daarom hebben we in het diepste geheim al in het voorjaar van 2017 de tent uitgestapt. Het goede nieuws is; hij past!

Centrum Bathmen

Aankondiging tijdens Kermis

Hoewel we achter de schermen al een tijdje bezig zijn met de voorbereidingen is het tijdens de Bathmense Kermis tijd om het nieuws echt wereldkundig te maken. Het kermisterrein zal op zaterdag 26 mei 2018 omgebouwd worden tot een geweldig festivalterrein!


Een goede voorbereiding...

Zo’n mooi feest komt er natuurlijk niet maar zo. Tot diep in de nacht is de organisatie van het festival (bestaande uit Gerti van der Meij, Arnold Nijland, Arjan Koldenhof, Marcel Elferink, Henk Tuitert en Toni Denneboom) aan het vergaderen om te zorgen dat er straks een geweldig evenement komt, waar nog jaren over nagepraat gaat worden.


Speciale website

Op deze website houden we je op de hoogte van alles waar je tijdens het festival rekening mee moet houden en kan verwachten. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte via onze social mediakanalen. Like & volg ons via:

Instagram