Bathmen

Bathmen is een levendig dorp in het Sallandse land tussen Deventer en Holten. Er zijn geen grote attracties, het is er gezellig, kleinschalig en echt. Saksische boerderijen in de groene velden met roodbonte koeien afgewisseld met prachtige gemengde bossen is het karakteristieke beeld rond Bathmen. Voor mensen die rust en ontspanning zoeken, is Bathmen en de buurtschap Loo absoluut een bezoek waard.

Langs wegen en paden
Bathmen ligt temidden van prachtige bossen, voor natuurliefhebbers een uniek gebied. Vanaf de dorpspomp op de Brink starten 4 gemarkeerde wandelroutes, variërend van 4 tot 11 km. Bathmen heeft ook een eigen kuierroute van ca. 25 km die gaat door de buurtschappen Dortherhoek, Zuidloo en Loo. Uiteraard kunt u Bathmen en omgeving ook fietsend verkennen. Diverse fietsroutes zijn in foldervorm verkrijgbaar en brengen u langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Sluimeren langs de Schipbeek
De Schipbeek is de levensader geweest van Bathmen. Tegenwoordig wordt de beek niet meer bevaren. Wel is het mogelijk de Schipbeek met een kano te verkennen. Een deel van de beek is opgenomen in een meer dan 400 km lange kanoroute door Overijssel. Hoewel niet alle delen van de vaarroute openbaar zijn, kan op eenvoudige wijze een ontheffing worden aangevraagd worden bij de VVV. Ook is de Schipbeek uitermate geschikt om te vissen. U hebt een sportvisakte en een visvergunning nodig.

Overnachten in Bathmen
In Bathmen is geen plaats voor grote, massale hotels. Overnachtingsmogelijkheden worden geboden bij (mini)campings en bij particulieren (bed & breakfast). Vlakbij Bathmen, in Gorssel, vindt u een Stayokay-hostel (voorheen jeugdherberg) en een grote camping, De Vlinderhoeve. Bij sporthal De Uutvlog aan de Prinses Margrietlaan is een overnachtingsplaats voor 2 campers ingericht. Klik hier voor meer info.

Versterking van de inwendige mens
Rond het centrale punt in Bathmen, de Brink, treft u diverse horecagelegenheden aan. Cafetaria/pizzeria De Brink, De Brasserie (Horecahuis Boode), Pizzeria Bella Fiore en De Heeren van Dorth serveren diverse menu’s. Café Braakhekke, café De Brink en cafetaria Nijkamp kenmerken zich door de typische dorpssfeer. Bij partykelder ’t Bockje kunt u gezellig kegelen. Ook in Loo is een goede plek voor een rustpauze en om lekker te eten, Bistro Bodega Graaf Otto.

Spektakel
In Bathmen vinden vele grote evenementen plaats, zoals op zaterdag 26 mei natuurlijk Veur de Bakker, maar ook eind september (laatste weekend + maandag) de Bathmense Kermis. De Bathmense kermis in het laatste weekeinde van september is bijzonder populair bij jong en oud.

Op hippisch gebied is Bathmen landelijk bekend o.a. door het evenement Bathmen te Paard. Ook de jaarlijkse concoursen van de ponyclub en de rijvereniging en de samengestelde wedstrijden in het Traasterbos trekken veel bezoekers.