Kabaal + special guests

Eigenlijk wel de hoofdact van dit festival! Dankzij deze jubilerende band is dit festival ontstaan. Deze band behoeft natuurlijk geen introductie meer. In de jaren ’80 begonnen als schooljongens die vooral veel lawaai produceerden (vandaar de naam Kabaal). Deze band heeft door de jaren heen een onverwoestbaar imago op weten te bouwen door continue te blijven investeren. Van de kwaliteit van de muziek tot het geluid en licht van de show. De ervaring die de muzikanten in de vele vele optredens in kroegen en feesttenten in de afgelopen decennia hebben opgedaan, nemen ze mee naar elk show.

De band bestaat uit:

  • Gerti van der Meij (leadzang en slaggitaar), bij Kabaal sinds 1983
  • Wim van der Meij (drum, zang), bij Kabaal sinds 1983
  • Arjan Koldenhof (sologitaar, zang), bij Kabaal sinds 1983
  • Ernst Bölger (basgitaar), bij Kabaal van 1983 – 1994 en vanaf 2005 tot heden
  • Arnold Nijland (toesten, accordeon, zang), bij Kabaal sinds 2001

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Kabaal treden ook Erik Hulzebosch en Wimken van Diene op als special guests.

The Euros

The Euros mogen met recht de drie musketiers van het feestcircuit genoemd worden. Verrassender, muzikaler en enthousiaster dan ooit tevoren: The Euros spelen de haringen uit de tent en komen er lachend mee weg. En gelachen wordt er! Ze zijn de garantie voor een brute show, volgeramd met meer dan 120 superhits uit heden en verleden en dat alles verpakt in de meest eigenzinnige medleys en mash-ups.

The Euros staan te trappelen om jullie harten te veroveren. Volledig uit je dak gaan is een vereiste. The Euros brengen een absurde en energieke show in een uniek decor waarin alleen de allerbeste hits, de CO2, de vlammen en de confetti je om de oren vliegen! 

En, wat ook goed geregeld is; je hoeft geen ‘euros’ te betalen om binnen te komen want Veur de Bakker is op zaterdag 26 mei gratis toegankelijk!


Høken met de Heinoos

Zoals we allen zo goed weten hield Normaal het in december 2015 na 40 jaar Høken, Brekken en Angoan definitief voor gezien, ‘Moar zoals altied kwam an dat gejakker een end’, helaas… Dampende feesttenten, kapotte shirts in de nok van de tent en de kraaiende haan aan het begin van iedere show. Een groot gemis, maar het erfgoed van Normaal blijft nog tot in lengte van jaren deurdonderen in onze harten.

Daarom nemen de mannen van The Heinoos onder het motto ‘Høken met De Heinoos’ de Normaal-fakkel over met een ouderwetse tour langs de feesttenten. Veur de Bakker in Bathmen mag natuurlijk hierin niet ontbreken.

Onder het motto: “Vanoavond goat wi-j Høken, zo hard als wi-j dat könt” zal het dampen als nooit tevoren! Høkers Aller Lande Verenigt U, we laten de haan weer kraaien, veur de bakker!

Ronnie Ruysdael

De koning van de polonaise Ronnie Ruysdael komt naar Veur de Bakker!

Een optreden van Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, is altijd weer een verrassing. Hij weet overal het publiek in de polonaise te krijgen, heeft steeds zijn koffer vol vlaggetjes, kaartjes, stickers of wat dan ook en het is altijd zo dat het publiek met een glimlach op het gezicht naar huis gaat. 

Het maakt voor Ronnie niet uit wie hij voor zich heeft, deze rasartiest zal zijn excentrieke tanden in het Veur de Bakker-publiek zetten en niet loslaten voordat iedereen ‘een gaatje in z’n knetter’ heeft.

Sinds de opsplitsing van De Sjonnies in januari 2010 treedt Ronnie als solo-artiest op in heel Nederland. In zijn glimmende outfit en voorzien van bakkebaarden en gouden tanden zingt hij met zijn eigen onvervalste stemgeluid zowel de oude Sjonnies-hits ‘Dans je de hele nacht met mij’, ‘Roos in je blonde haren’, 'de Bostella' en ‘Zwemmen zonder slip’ als ook zijn latere nummers, waaronder ‘Eet veel bananen’, ‘Ayayayay’, 'Friet met Mayonaise' en 'De koning van de Polonaise’. 

Met wie ‘dans jij de hele nacht?’


Keizer van het levenslied Jacques Herb naar Veur de Bakker

De Veur de Bakker line-up trein blijft maar ‘deurdonderen’. De toestroom van artiesten en bands lijkt geen grenzen te kennen. We mogen jullie mededelen dat Jacques Herb ook acte de présence komt geven op 26 mei a.s.

Een optreden van Jacques Herb laat zich niet in een paar woorden omschrijven. Een feest der herkenning! Met zijn vele bekende meezingers, schlagers, rock & roll en polonaises maakt hij op ieder feest steeds weer een onvergetelijke avond. Jacques Herb staat voor gezelligheid, professionaliteit, interactiviteit maar bovenal……kwaliteit. 

Jacques deed mee aan diverse talentenjachten en uiteindelijk won hij in 1970 de ‘Posthoorn Talentenjacht’ in het Scheveningse Kurhaus. De finale werd door de AVROTROS op de televisie gebracht en toen Pierre Kartner Jacques Herb zag en hoorde, contracteerde hij hem meteen. Jacques Herb's eerste single "De Toreador" kwam direct binnen in de hitparades van de toenmalige zeezenderpiraten. Een jaar later, in juni 1971, kwam de grote doorbraak voor Jacques Herb met het lied ‘Manuela’, die na 2 maanden niet alleen Goud maar ook Platina werd (voor meer dan 250.000 verkochte singles). 

Wie kan volgens jou het best ‘Een man mag niet huilen’ zingen?


The PianoHouse

Deze band is voor jong en oud met een totaal ander smaakje. De bandleden van The PianoHouse hebben maar één doel: met z’n allen een supergaaf feest bouwen. Iedereen die van soul, pop en rock ’n roll houdt, zal zich op en top met deze rasmuzikanten vermaken. 

Geweldige live artiesten op gitaar, piano, blazer, samples en drums laten je de swingende pop en rock van toen en nu op een totaal andere manier beleven. Naast de bekende klassiekers als o.a. The Pianoman, Hit The Road Jack en Proud Mary deinzen ze niet terug om jou te laten swingen op Beyoncé, Prince, Michael Jackson, Black Eyed Peas, Coolio en de King of Rock ’N Roll! 

The Pianohouse is de kameleon in muziekentertainment. Jij bepaalt wat zij spelen. Zelf zingen op het podium? Dansen op de vleugel? Alles kan, alles mag.

Op zaterdag 26 mei a.s. is Veur de Bakker ‘the place to be…’


Ook artiestenduo Harten 10 present op Veur de Bakker!

De organisatie mag wederom met trots een nieuwe act bekendmaken. Het populaire Nederlandse duo Harten 10 komt naar Veur de Bakker. 

Het duo, dat bekend werd door nummers als ‘Liefde maakt Blind’, ‘Wat is mooier’ en ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’, komt op zaterdag 26 mei een flinke slinger aan het muziekrad geven. 

Begin 2015 was Harten 10 te zien in het SBS 6-programma Bloed, Zweet en Tranen met hun eigen nummer ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’. Dit optreden was een schot in de roos want binnen twee uur na uitzending stond ‘Bewaar je dromen niet voor morgen’ al op nummer 87 in de iTunes Top 100.

Harten 10, bestaande uit Tineke & Martien uit Dalfsen, hebben in piratenland inmiddels een enorme fanbase opgebouwd, al geven zij de laatste tijd hun nummers steeds meer een flinke tik richting de Nederpop. Met producer Edwin van Hoevelaak in het team, timmert Harten 10 lekker aan de weg met hun eigen sound. Keer op keer weten zij de mensen te verrassen en positief te verbazen. 

Met wie laat jij je verrassen op 26 mei ‘veur de bakker’?


Reeperbahner Stimmungsmacher

Ook de Reeperbahner Stimmungsmacher zijn vastgelegd voor de 1e editie van Veur de Bakker.

De bandleden die beter bekend staan als Martijn zum Wolthaus, Arno von Moatman, Diederik von Schnorrewinz, Rico von Tschwenhaar en Heinz aus der Wasserecke brengen een wel heel speciale parodie op de schlagermuziek. Nummers als "Wodka und 'ne Snalle", "Fiësta Mexicana" en kaskraker "ein Festival der Liebe" klinken in de Reeperbahner-versie als nooit tevoren. 

Naast de Duitse nummers is het "Reeper"-toire sterk uitgebreid met andere bekende Engels- én Nederlandstalige krakers zoals bijvoorbeeld Elvis, AC/DC, Johnny Cash, Boudewijn de Groot en Boh Foi Toch. Uiteraard allemaal uitgevoerd in de legendarische en beruchte "Reeperbahner"versie. 

Jetzt geht's los am Samstag 26. Mai!

Johnny & the Gangsters of Love

Als je in de zomer wel eens een terrasje pakt in Amsterdam of omstreken is de kans groot dat je kennis hebt gemaakt met Johnny & the Gangsters of Love. De band maakt de stad onveilig met zijn rock-’n-roll optredens vanuit de blauwe Chevrolet Impala. De band is steevast ‘op de vlucht voor de politie’.  These boots are made for walkin’ is regelmatig onderdeel van het repertoire en een optreden is altijd een bliksembezoek.

Deze drie rockers zullen de boel bij Veur de Bakker vanaf hun Amerikaanse slee op z'n kop zetten. Look out! Because they're always around...

Gust

We mogen wederom een nieuwe naam toevoegen aan de line-up! De kerels van Gust uit Dijkerhoek hebben van de organisatie toestemming gekregen om het Veur de Bakker-dak eraf blazen! 

Gust is onvervalste Rock ‘n Roll! Een vette rockshow zonder poespas. ‘Vief keals’ die met veel plezier staan te knapp’n op het podium! Dat is wat hen uniek maakt. Zij brengen voor jullie classic rock, moderne rock en dialectrock maar uiteraard ook de leukste meezingers en countrynummers. 

Het repertoire van Gust is erg divers. Nummers van o.a. Golden Earring, Dire Straits, Thin Lizzy, Iron Maiden en Metallica zullen op zaterdag 26 mei niet vergeten worden. Hell ain’t a bad place to be!