Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

Van Pinkpopartiest tot afwasser en weer terug als finalist bij The Voice of Holland: geen enkele Nederlandse artiest heeft zo’n grillige carrière achter de rug als Erwin Nyhoff. In 2018 stond hij al een keer op Veur de Bakker. Deze rasartiest ontbreekt daarom ook op de tweede editie niet want klasse muziek wordt beloond!

In de jaren ’90 was hij succesvol met de band The Prodigal Sons en staat dan zelfs op Pinkpop. In 1997 ging de band uit elkaar maar een paar jaar later krijgt hij een platencontract aangeboden. Wanneer het 2001 is brengt Erwin een solo plaat uit. Ook is hij te horen geweest in de soundtrack van ‘Phileine Zegt Sorry’.

Erwin Nyhoff op Veur de Bakker 2018

Zijn cover van Bruce Springsteen’s The River tijdens The Voice of Holland zorgt ervoor dat de hele jury binnen enkele seconden dolgraag met hem wil werken. Nyhoff kiest Angela Groothuizen als begeleider en samen behalen ze de finale. 3,6 miljoen mensen zien hem de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues vertolken. Erwin Nyhoff en Kabaal zijn al jaren goed bevriend dus tijdens de jubileumshow op vrijdag 2 juni mag Erwin uiteraard niet ontbreken.

Promo

Socials