Historie

De band Kabaal behoeft in het oosten des lands natuurlijk al lang geen introductie meer. Er is haast geen plaatselijk café, tentfeest of feestelijke zaal te bedenken waar het publiek nog geen kennis heeft gemaakt met deze populaire band. Kabaal een rolmodel geworden voor de inmiddels omvangrijke ‘Battumse’ muziek scene!

In 2018 bestond Kabaal band 35 jaar. Om die mooie mijlpaal te vieren werd er een dik feest voor 5.000 man, midden op de Brink in Bathmen, gegeven. Vijf later zijn de mannen terug van nooit weggeweest en bestaat de band alweer 40 jaar. Een tweede editie van Veur de Bakker kon daarom ook niet uitblijven.

Kabaal

Kabaal bestaat in 2023 alweer 40 jaar. Om deze fantastische mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en om iets terug te doen voor alle Battummers, jong tot oud, is wederom het plan ontstaan om opnieuw een eigentijds festival te organiseren. Op onze eigen manier, in een feesttent, midden in het centrum van Bathmen. Kabaal trakteert jou graag opnieuw met het toffe Veur de Bakker festival!

Kabaal op Veur de Bakker 2018

Bij het 20-jarig bestaan werd Café De Brink afgehuurd, bij het 25-jarig bestaan was Boode te klein en in 2018 stond voor het eerst een megatent op de Brink om het 35-jarige jubileum te vieren. Tijdens Veur de Bakker in 2018 hebben we al gemerkt dat in een dorp behoefte is voor een culturele saamhorigheid en om dit samen te kunnen vieren op de Brink!

Nu maken we ons op voor 40 jaar Kabaal! Voor de tweede editie heeft Kabaal ruim 26 acts uit Nederland en België weten te strikken. 

We zien je graag op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023… Beiden dagen is de entree gratis!