Bathmen klaar voor tweede editie Veur de Bakker

De megatent staat, het podium en alle barren ook bijna: het Veur de Bakker festival barst bijna los in het Sallandse Bathmen. “Het gaat hier straks twee dagen lang kolken en bruisen.’’

De opbouw van het festivalterrein is bijna klaar. Met nog enkele puntjes op de i te zetten, zijn we tevreden met het resultaat. Op vrijdag 2 juni aanstaande vanaf 15.00 uur ‘s middags ben je welkom op de tweede editie van Veur de Bakker. “Het gaat hier straks twee dagen lang kolken en bruisen en daar hebben we met zijn allen ongelofelijk veel zin in. Het dorp en de wijde omgeving ook, horen we in de wandelgangen”, vertelt Kabaal-toetsenist Arnold Nijland.

“Dit jaar bestaat Kabaal maar liefst 40 jaar. Aan zo’n bijzondere mijlpaal moet je natúúrlijk gehoor geven want dat is in deze tijd nog echt bijzonder”, vervolgt Nijland. “Vijf jaar geleden vierden we het 35-jarig jubileum van de band. Ook midden op onze mooie Bathmense Brink. Toen ontvingen we op één dag ruim vijfduizend bezoekers. Dit jaar houden we twee dagen feest.”

Programma voor jong en oud
De vrijdagavond is gereserveerd voor de verjaardag van Kabaal. Het begin van de avond wordt feestelijk ingeluid door het vijftienkoppige orkest De Edelweiss. Ook vindt er een groots en ludiek proostmoment plaats. Aansluitend zullen Henk Wijngaard, Erwin Nyhoff, Erik Neimeijer, ex-Jovink gitarist Gorro en enkele special guests, samen met Kabaal een spectaculaire jubileumshow verzorgen. Zoals je weet komt Jacques Herb ook en feestband Bandje voor de Sfeer sluit de avond af.

Volle bak tijdens Veur de Bakker in 2018!

De zaterdag is gereserveerd voor een breed publiek. Jong en oud kan vanaf zaterdagmiddag 3 juni aanstaande, naast straattheater, een draaimolen en streetfood, genieten van populaire acts als Straatwaarde, Ammar, Reeperbahner, Steam Sister, Halsband, The Allstarz, Bonnie St. Claire, Ronnie Ruysdael, Orlando en de Belgische reggae band Rootman J. Ook hier zal Kabaal als een van de headliners een show verzorgen.“Wat echt mooi is, in tegenstelling tot andere grote festivals in de regio, is dat we twee dagen gratis entree hanteren. Echt feest dus! En het weer lijkt goed mee te werken. Aan Kabaal zal het in ieder geval niet liggen”, lacht Nijland.