FAQ

Op deze pagina lees je alle praktische informatie over Veur de Bakker 2023 en krijg je antwoord op de meest veelgestelde vragen. 

Zie je jouw gewenste info of antwoord er niet tussen staan? Mail dan gerust naar info@veurdebakker.nl!

PROGRAMMA

Tickets

Goed nieuws! Veur de Bakker is zowel 2 als 3 juni 2023 gratis toegankelijk voor jong tot oud!

Welke acts treden op?

Veur de Bakker verwelkomt op 2 & 3 juni 2023 meer dan 25 acts. Alle acts vind je hier.

Is er een blokkenschema beschikbaar?

Jazeker, met het handige blokkenschema van Veur de Bakker mis je geen enkele act. Download hier het blokkenschema.

Wat is er voor kinderen?

Naast een gevarieerd muziekprogramma voor jong en oud, is er ook voor de kleine festivalganger vertier. Op het terrein is een toffe draaimolen aanwezig waarin je kroost onbeperkt kan ronddraaien.

Is er meer dan alleen muziek?

Natuurlijk! Welkom op Veur de Bakker. Naast heerlijk streetfood en lekkere koude drankjes is er over het gehele festivalterrein straattheater te zien. Kijk niet raar op want misschien ben je plots onderdeel van het theater.

Wat is Kabaal?

De band KABAAL behoeft in het oosten des lands natuurlijk al lang geen introductie meer. Er is haast geen plaatselijk café, tentfeest of feestelijke zaal te bedenken waar het publiek nog geen kennis heeft gemaakt met deze populaire band. KABAAL een rolmodel geworden voor de inmiddels omvangrijke ‘Battumse’ muziek scene!

KABAAL bestaat in 2023 alweer 40 jaar. Om deze fantastische mijlpaal niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en om iets terug te doen voor alle Battumers, jong tot oud, is wederom het plan ontstaan om opnieuw een eigentijds festival te organiseren. Op op onze eigen manier, in een feesttent, midden in het centrum van Bathmen. We trakteren jou graag opnieuw met onze toffe Veur de Bakker festival!

Bij het 20-jarig bestaan werd Café De Brink afgehuurd, bij het 25-jarig bestaan was Boode te klein en in 2018 stond voor het eerst een megatent op de Brink om het 35-jarige jubileum te vieren. Tijdens Veur de Bakker in 2018 hebben we al gemerkt dat in een dorp behoefte is voor een culturele saamhorigheid en om dit samen te kunnen vieren op de Brink!

Nu maken we ons op voor 40 jaar KABAAL! We zien je graag op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni 2023…

FESTIVAL

Op welke locatie vindt Veur de Bakker plaats?

Veur de Bakker vindt plaats op de Brink in Bathmen. Het festival is deels overdekt, door de aanwezigheid van een festivaltent.

Is er een plattegrond van het festivalterrein beschikbaar?

Het is wel zo handig dat je weet waar alle faciliteiten, bars, merchandise en lekkere streetfood op het terrein verkrijgbaar is. We hebben daarom een plattegrond voor je gemaakt. Bekijk hier de plattegrond.

Muntenverkoop

Op het terrein worden op twee locaties munten verkocht. De muntprijs is € 3,00 per stuk.

Waarom Veur de Bakker?

Veur de Bakker is een evenement van ontmoeten, genieten en ervaren waar dorpsgenoten en bezoekers uit de wijde regio elkaar ontmoeten. De hoofdmoot is muziek, met diverse muzikale liveoptredens, maar ook (muzikaal) straattheater en andere culturele bijdragen.

Bezoekers genieten van de afwisselende programmering, variërend van straatartiesten, theater en attracties. Bezoekers ontdekken bovendien nieuw en jong Battums talent die hun eerste stappen zetten als muzikant of als entertainer.

Mechandise

Helemaal fan van KABAAL, één van de vele optredende acts of het festival Veur de Bakker? In de merchandise tent vind je diverse collector items van de verschillende bands en het festival.

Huisregels

Om Veur de Bakker voor iedereen gezellig te houden, zijn er ook huisregels opgesteld waaraan elke bezoeker die het Veur de Bakker terrein betreedt, zich aan dient te houden. Lees hier onze huisregels.

FACILITEITEN

Betaalmogelijkheden

Op het terrein van Veur de Bakker zijn diverse PIN-terminals aanwezig.

Kan ik eten kopen op Veur de Bakker?

Ook aan de inwendige mens hebben we gedacht. We hebben verschillende stands met heerlijk streetfood voor je ingericht. Er is van alles met onze munten te koop. Geniet van heerlijke burgers en kip van Eetcafé-cafetaria De Brink, schnitzels en braadworst van Restaurant Loo, diverse snacks van Westrik, Döner, patat en ijs van Bella Fiore en broodjes pulled duck van Pulled Duck.

Ook de etablissementen van Eetcafé-cafetaria De Brink, restaurant De Heeren van Dorth en Bella Fiore zijn uiteraard geopend en een bezoekje waard.

Toiletten

Op het terrein zijn voldoende toiletten aanwezig. Ook zijn de naastgelegen horecabedrijven geopend, waar je gebruik kunt maken van de toiletten. (consumptie verplicht)

Gehoorbescherming

Luisteren doe je met je oren, daarom zijn we er zuinig op. Om deze te beschermen verkopen we bij de muntverkoop oordopjes, die je extra beschermen tegen eventuele gehoorschade.

Overnachten

Kom je niet uit de buurt? Dan zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden in Bathmen en omgeving. In en rond het dorp zijn diverse Bed & Breakfasts aanwezig. Kijk voor meer informatie op: https://www.bathmen.nl/eten-drinken-en-overnachten/

VERVOER

Parkeren auto

Kom je met de auto? Er zijn rondom het centrum diverse parkeerplaatsen, o.a. bij de Bibliotheek, de dorpsstraat, schoolstraat of Larenseweg. Parkeren is alleen toegestaan in de vakken.

Parkeren fiets

Met de fiets is natuurlijk veel beter, hiervoor kun je je fiets o.a. kwijt op het grasveld naast Boode.

Ander vervoer naar het festival

Liever met het openbaar vervoer of via een georganiseerde busreis naar Veur de Bakker? Dat kan ook! Check hier de vervoerspagina.

DANK JE WEL…

Lekker gratis genieten…

Hadden we al verteld dat Veur de Bakker op 2 en 3 juni 2023 geheel gratis toegankelijk is? Dit hadden we niet kunnen realiseren door de financiële steun van Gemeente Deventer, Stichting Kabaal, Grolsch Bierbrouwerij en TTM Event Facilities.

HELP! MIJN VRAAG STAAT ER NIET TUSSEN?

Neem contact met ons op!

Heb je een prangende vraag over Veur de Bakker en/of Kabaal? Stuur dan een mailtje met je vraag naar eelco@kabaal.com